Stefan – Grevlunda Mathantverk
Open Close

Stefan

Stefans första ord i livet var ”kanelbulle”. Inte konstigt med tanke på att han ägnade sin första tid på benen vid kanten av pappa Hans bakbord. Alla goda ting är tre, och som son till en andra generationens konditor fanns egentligen aldrig något vägskäl.

Stefan raketstartade sin karriär år 1991 på Pattiserie Wittamer i Bryssel. Tidiga morgnar, sena nätter och långa veckor på ett av världens mest ansedda konditorier gav en utbildning i verklig finmotorik. Fylld av inspiration och slipad kunskap vände han åter till Sverige, och 1992 antog han rollen som chefskonditor på NK i Stockholm. Där blev han först i landet med att tillverka moussetårtor, och styrde sedan det historiska konditoriet med stadig hantverkshand under 24 års tid.

Priser och utmärkelser

1993 – Brons i konditor-VM. Stefan utses till årets hedershantverkare. Samma år blir NK-konditoriet utsett till årets konditori av stiftelsen Sveriges Bästa Bord.

1994 – Stefan får Gastronomiska akademiens silvermedalj. Samma år vinner han tillsammans med kocklandslaget guldmedalj i världscupen i Chicago.

1995 – Stefan representerar Sverige i World Pastry Cup i Lyon.

1996 – Medverkar i Mat-OS.

2000 – Kocklandslaget tar guld med Stefan som estetisk rådgivare och skulptör.

2004 – Kocklandslaget tar ännu ett guld med Stefan som estetisk rådgivare och skulptör.